Инж. Сотир Немов е едно от познатите имена в бизнеса, не само в родния Самоков. Той е семеен, с две деца. Висшето си образование в сферата на хранително – вкусовата промишленост получава в Пловдив. Избира да се реализира в Самоков,  вярвайки, че камъкът си тежи на мястото. Създава фирма за сладки изделия. Собственик и управител е на „Си Комерсиал 7″ ЕООД. От близо тридесет години е в „сладкия бизнес“ като се занимава основно с бързооборотни стоки и търговия, и от 18 години – с производство.

Фирма „Си Комерсиал 7″ ЕООД е учредена през 1991 година, с основен предмет на дейност – дистрибуция и логистика на бързооборотни стоки. Като през годините не спира да се развива – от въвеждане на нова поточна линия, уникална за България, през втора поточна линия, която разполага със защитеn IFS стандарт High Level. През 2014 година „Си 7″ става лидер на българския пазар в категорията за швейцарски рула, две години по-късно собствената марка „Дома“ се превърна в символ на качество. През 2017 г. фирмата и екипът получават оценка на своя труд спечелвайки престижната награда „Продукт на годината“ за рулото „Свежест“. Фирмата изнася продуктите си в 36 държави, в това число е целият Балкански полуостров и почти всички страни в Европа. Най-известният бранд е „Дома“, а вторият  бранд е за шоколад в луксозния клас – „Мастер шоколатиер“. „Си 7″ е единственият и оторизиран вносител и дистрибутор на европейския лидер на пазара за инстантни спагети Rolton, както и на марката Vobro – лидер на пазара на шоколадовите изделия в Полша.

От десет години Сотир Немов е създател и собственик на медията „Самоков 365″, която в момента е информационен сайт за новини от Самоков и региона. Сайтът се стреми да посочва както добрите практики, така и проблемите на гражданите и Общината като цяло.

Водеща максима в живота на местния бизнесмен Немов е едно изречение на Уинстън Чърчил: „Никога не се предавайте – никога, никога, никога; нито за големи, нито за малки неща; нито за значими, нито за незначителни; никога не се предавайте, освен на убежденията си за чест и здрав разум“.

„Проектът за Ден на спорта в Самоков ме накара да мисля какво е спортът. Или по-скоро как да бъде построен начинът на живота на човек, така че той да се радва на живота. Добрата храна дава бодър дух. Добрият дух дава добър начин на живот. Добрият начин на живот дава добри дела в името на обществото и общността. В този цикъл изключително важен е спортът, за да има здрав дух“