Logo
10 Дек 2022 - Самоков, България

За TEDx

х = независимо организирано TED събитие

TEDх е програма за местни независими събития, в които хората се събират и споделят TED преживяване в духа на заслужаващите разпространение идеи. В рамките на TEDx се събират говорители и видеа, за да вдъхновят смислени разговори и връзки. Тези местни независимо организирани събития се наричат TEDх, а х означава независимо организирано TED събитие. Конференцията TED дава основни насоки за програмата TEDx, но всяко TEDx събитие е организирано от местната общност.

ЗА TED

TED е НПО, посветена на заслужаващите разпространение идеи. Започнала като четиридневна конференция в Калифорния преди 30 години, TED сега подкрепя инициативите чрез многобройни инициативи. Двете ежегодни конференции TED канят водещите световни мислители и дейци да изнасят беседи до 18 минути. Много от тях след това се разпространяват безплатно на TED.com. Те са включвали хора като Бил Гейтс, Джейн Гудол, Елизабет Гилбърт, Сър Ричард Брансън, Нандан Нилекани, Филип Старк, Нгози Оконджо-Ивеала, Сал Кан и Даниел Канеман.

Ежегодната TED конференция се състои всяка пролет във Ванкувър, Британска Колумбия. Медийните инициативи на TED включват TED.com, където ежедневно се публикуват нови видеа; Проектът за Отворен Превод, който снабдява субтитри и интерактивни транскрипции, както и преводи от доброволци по целия свят; образователната инициатива TED-Ed. TED основава и ежегодната награда TED, която помага на изключителни хора да приведат идеите си в действие; TEDx, подкрепяща личности и общности да създават местни независимо организирани събития, както и програмата TED Fellows, която помага на иноватори по целия свят да усилят ефекта от забележителните си проекти и дейности.

 

Научете повече за TEDx